AF MIA GARDUM

Knækbrød

“Knækbrød er noget nær den perfekte snack at have med på farten – og så fungerer det også virkelig godt sammen med et par skiver avocado eller lidt hummus som eftermiddagssnack derhjemme. Denne opskrift er baseret på majsgryn, også kaldet polenta, samt kerner og frø, hvilket gør knækbrødene glutenfrie” skriver forfatter til bogen “Plantemad” om denne opskrift på glutenfri knækbrød.

TIL 1 BRADEPANDE


150 g majsgryn
1½ dl blandede kerner og frø (græskarkerner, sesamfrø og solsikkefrø etc.)
½ tsk. salt
3 spsk. tahin
2 1/3 dl kogende vand

Tænd ovnen på 180 grader almindelig ovn. Bland alle de tørre ingredienser. Miks derefter med tahin og kogende vand med en elpisker. Lad dejen hvile i 5 minutter, inden den fordeles på en bageplade beklædt med bagepapir. Brug en kniv til at skære dejen i firkanter af 5 x 10 cm. Bag i ca. 40 minutter, eller til kanten bliver gylden.

Knækbrødene vil blive sprøde, når de køler af, så pas på med at bage dem for længe. Lad knækbrødene køle helt af, før de tages af bagepladen. Knækbrødene holder sig en uge i en lufttæt beholder – hvis de altså ikke bliver spist i løbet af ganske få dage!

PLANTEMAD ER TIL ALLE, DER VIL SPISE MERE GRØNT

Har du lyst til mere grønt i din mad? Og leger du måske oven i købet med tanken om at blive vegetar eller veganer? Måske bare nogle af ugens dage? Så er Mia Gardums ‘Plantemad’ – en kogebog fyldt med 89 nemme, velsmagende opskrifter – lige noget for dig!

 

Her får du sunde, grønne måltider i alle afskygninger: fra lette snacks, over fyldige hovedretter, til lækre fristelser til den søde tand. Retterne i kogebogen

 

‘Plantemad’ følger årstiderne, så du altid kan finde opskrifter med netop de grøntsager, der er i sæson og dermed er så friske som overhovedet muligt.

Køb bogen her

Leave a Reply