AF STINNA GULDMANN MARKER & JULIE BRUUN

“En skive bananbrød er altid en vanvittig god og lækker snack, som er ekstra lækker med smør på,” siger Stinna Guldmann Marker, en af forfatterne til kogebogen “Hverdagsfavoritter”, som også er uddannet sygeplejerske og læser kandidat i sygepleje lige nu.

12-14 stk

12 bløde dadler

4 små bananer
4 æg
2 dl mælk
2 tsk. bagepulver
1 tsk. salt
2 tsk. kanel
¼ tsk. stødte nelliker
1 tsk. stødt kardemomme
¼ tsk. stødt ingefær
½ tsk. vaniljepulver
200 g hvedemel
100 g fuldkornshvedemel
50 g mørk chokolade

Tænd ovnen på 200 grader.

Blend dadler og banan sammen, eller mos det sammen med en gaffel.

Rør mosen sammen med æg, mælk, bagepulver og alle krydderierne i en skål. Tilsæt dernæst  mel lidt ad gangen, og rør, til dejen er jævn.

Fordel dejen i en rugbrødsform beklædt med bagepapir. Bag brødet i 30 minutter, indtil det er gyldent og giver efter for et let tryk.

Hak chokoladen, og fordel den over den varme kage, så den smelter over overfladen.

Lad brødet køle af, inden det serveres.

TIP: Du kan undlade nelliker, kardemomme og ingefær, hvis du vil have et helt klassisk bananbrød.

Få flere lækre opskrifter i Hverdagsfavoritter

Julia Bruun og Stinna Guldmann Marker står bag bogen “Hverdagsfavoritter”, hvori de deler deres bedste opskrifter med alle der elsker at lave god, sund og let mad.

De to forfattere er madbloggere, og de ved lige, hvad du har brug for og lyst til, når du skal lave mad i dagligdagen. Opskrifterne her er derfor lettilgængelige, sunde og så smager de så godt, at du nok skal få lyst til at lave dem igen.

Du får opskrifter på alt fra morgenmad til tilbehør, drikkevarer, frokost og aftensmad med “Hverdagsfavoritter”. Og bare rolig: Din søde tand bliver ikke snydt.

Køb bogen her

Leave a Reply