AF STINNA GULDMANN MARKER & JULIE BRUUN

“De her chokobarer er geniale at hapse i en lille pause, og så smager de skønt”, siger Stinna Guldmann Marker, en af forfatterne til kogebogen “Hverdagsfavoritter”, som også er uddannet sygeplejerske og læser kandidat i sygepleje lige nu.

6 stk

150 g hasselnødder + lidt til drys

20 bløde dadler
1 spsk. kokosolie (stuetemperatur)
2 spsk. kakaopulver
1 lille nip salt
70 g mørk chokolade

Tænd ovnen på 200 grader. Fordel hasselnødderne på en beklædt bageplade, og rist dem i ovnen i 10 minutter.

Kom nødderne i et viskestykke, og gnid dem mod hinanden, så skallerne løsner sig.

Kassér skallerne, og kom hasselnødderne i en blender. Kør, så nødderne bliver til mel.

Fjern stenene fra dadlerne, og mos dem med en gaffel. Bland daddelmosen med hasselnøddemel, kokosolie, kakaopulver og salt, og rør det hele godt sammen.

Pres massen ud på et stykke bagepapir, så det danner en firkant med en højde på ca. 1 cm.

Stil massen i køleskabet, imens du smelter chokoladen over et vandbad. Skær derefter firkanten ud i barer, og overtræk dem med chokolade.

Drys med lidt hakkede hasselnødder, og lad derefter chokoladen stivne inden servering.

Få flere lækre opskrifter i Hverdagsfavoritter

Julia Bruun og Stinna Guldmann Marker står bag bogen “Hverdagsfavoritter”, hvori de deler deres bedste opskrifter med alle der elsker at lave god, sund og let mad.

De to forfattere er dedikerede madbloggere, og de ved lige, hvad du har brug for og lyst til, når du skal lave mad i dagligdagen. Opskrifterne her er derfor lettilgængelige, sunde og så smager de så godt, at du nok skal få lyst til at lave dem igen.

Du får opskrifter på alt fra morgenmad til tilbehør, drikkevarer, frokost og aftensmad med “Hverdagsfavoritter”. Og bare rolig: Din søde tand bliver ikke snydt.

Køb bogen her

Leave a Reply