AF STINNA GULDMANN MARKER & JULIE BRUUN

“Disse fine kanelsnurrer smager så skønt med en tiltrængt kop kaffe til,” siger Stinna Guldmann Marker, en af forfatterne til kogebogen “Hverdagsfavoritter”, som også er uddannet sygeplejerske og læser kandidat i sygepleje lige nu.

10-12 stk

15 g gær

2 dl lunkent vand
1 tsk. salt
1 tsk. kardemomme
1 spsk. olivenolie
1 spsk. skyr eller neutral yoghurt
1 spsk. agavesirup eller honning
150 g fuldkornshvedemel
225 g hvedemel
1 æggeblomme til pensling

 

Remonce

8 bløde dadler
100 g smør
1 lille moden banan
2 spsk. kanel

Opløs gæren i lunkent vand, og rør derefter salt, kardemomme, olie, skyr og agavesirup i skålen.

Tilsæt fuldkornshvedemel og almindeligt hvedemel, og ælt dejen godt sammen, så den ikke længere klistrer. Du kan enten gøre det på en røremaskine eller med hænderne.

Lad dejen hæve i en time et lunt sted, imens remoncen laves.

Fjern stenene fra dadlerne, og blend dem sammen med smør, banan og kanel i en minihakker. Ejer du ikke sådan en, kan du med lidt tålmodighed mose det sammen med en gaffel.

Rul dejen ud i en stor firkant på cirka 40 x 40 cm på et meldrysset bord.

Smør remoncen ud på firkanten i et jævnt lag.

Fold en tredjedel af dejen ind mod midten, og fold derefter den anden tredjedel over den første, så dejen får tre lag.

Rul forsigtigt dejen ud igen så fladt som muligt, men pas på, den ikke sprækker.

Skær dejen ud i lange strimler, der er 2-3 cm brede.

Skær et snit i strimlerne fra top til bund uden at skære hele vejen igennem, så den forbliver samlet i den ene ende. På den måde får hver to nye strimler, der kan snos om hinanden.

Rul de snoede strimler sammen, og luk enden ved at presse den forsigtigt op under bunden af din kanelsnurre.

Placér kanelsnurrerne på en beklædt bageplade, og lad dem hæve i 30 minutter. Tænd ovnen på 200 grader.

Pensl kanelsnurrerne med æggeblomme, og bag dem i 15-20 minutter, indtil de er flot gyldne.

TIP: Hvis du har besvær med at finde den rette teknik, kan du finde en video på YouTube.

Få flere lækre opskrifter i Hverdagsfavoritter

Julia Bruun og Stinna Guldmann Marker står bag bogen “Hverdagsfavoritter”, hvori de deler deres bedste opskrifter med alle der elsker at lave god, sund og let mad.

De to forfattere er dedikerede madbloggere, og de ved lige, hvad du har brug for og lyst til, når du skal lave mad i dagligdagen. Opskrifterne her er derfor lettilgængelige, sunde og så smager de så godt, at du nok skal få lyst til at lave dem igen.

Du får opskrifter på alt fra morgenmad til tilbehør, drikkevarer, frokost og aftensmad med “Hverdagsfavoritter”. Og bare rolig: Din søde tand bliver ikke snydt.

Køb bogen her

Leave a Reply