AF EMMA MARTINY

“Når jeg sammensætter en salat, tænker jeg ikke kun på smag, men også på udseende: former, farver, og hvordan salaten kan anrettes, så den sælger sig selv bedst muligt. Et tip er at lave lange grøntsagsbånd med en god kartoffelskræller. Det er dekorativt, men også utrolig nemt og kan eksempelvis gøre sprøde gulerødder mere delikate,” skriver Emma Martiny i “Grøntsagsglæde”.

INGREDIENSER

½ kg gulerødder

50 g hasselnødder
125 g hindbær
150 g feta

DRESSING

Saft & skal af ½ citron

3 spsk. olivenolie
1 tsk. honning
1 tsk. dijonsennep
Salt & friskkværnet peber

Tænd ovnen på 175 grader. Fordel hasselnødderne på en beklædt bageplade, og bag dem i ovnen i 5 minutter, eller indtil skallerne løsner sig. Gnid nødderne mod hinanden i et rent viskestykke, og kassér skallerne. Hak de ristede hasselnødder meget groft, så de nærmest blot halveres.

Brug en kartoffelskræller til at lave lange bånd af gulerødderne, og kom dem i en skål. Lav citrusvinaigretten, og vend den i skålen. Kom gulerodsbåndene på et fad, og fordel hindbær, smuldret feta og ristede hasselnødder over.

SERVÉR … til sprøde kyllingelår eller grøntsagsbøffer.

DYRK DIN GRØNTSAGSGLÆDE

Med “Grøntsagsglæde” deler madskribent og livsstilsblogger Emma Martiny sin store begejstring for sæsonens første grøntsager, friske bær og lækre salater i utallige varianter.

 

I “Grøntsagsglæde” præsenterer Emma Martiny en række spændende opskrifter på en lang række skønne salater og grønne retter, der afspejler årstidernes allerbedste råvarer. Derudover lærer Emma dig også at lave velsmagende dressinger og dips, samt hvordan du selv laver knasende, krydret drys til at pifte dine salater og retter op.

 

Køb bogen her

Leave a Reply