was successfully added to your cart.

AF EMILIE HORN ANDERSEN

Har du en rest krabbekød tilbage fra frokost, er denne ret den perfekte måde at få den brugt på. Har du ikke, er det stadig det hele værd at investere i en smule krabbekløer til denne forret. Både estragon og salvie trækker retten op på fransk niveau og sender tankerne til Provence, lune sommernætter og iskold Bandol.

TIL 5 PERSONER

 

INGREDIENSER

10 grønne asparges

10 hvide asparges

 

KRABBESALAT

200 g krabbekød
5 spsk. mayonnaise
4 estragonblade
2 salvieblade
Masser af frisk purløg
Flagesalt
Friskkværnet peber
2-3 skiver brød (både lyst brød og rugbrød kan bruges)
1 spsk. smør
½ bundt frisk dild

Knæk den nederste, træede ende af aspargesene, og skræl de hvide. Kog aspargesene i en aspargesgryde. De skal kommes i gryden, når vandet koger, og det er vigtigt, at hovederne ikke er dækket. De grønne skal koge i ca. 3 min., mens de hvide skal koge i ca. 5 min. Har du ikke en aspargesgryde, kan de koges i en almindelig gryde helt dækket af vand i samme antal min.

Rør krabbekødet sammen med mayonnaisen. Hak estragon, salvie og purløg fint. Rør krydderurterne i krabbekødet. Smag til med salt og peber.

Smør brødskiverne med smør på begge sider, og skær skiverne i tern. Steg brødternene sprøde på en varm pande.

Portionsanret krabbesalat, asparges og brød – top med frisk dild.

100 SYDFRANSKE FRISTELSER

I ”100 sydfranske fristelser” deler forfatter Emilie Horn Andersen ud af sine bedste franske opskrifter. Det er dog ikke fransk, som det finere franske køkken vi kender, men som det rustikke sydfranske køkken med et moderne touch.

Alle råvarer i opskrifterne kan fås i Danmark, opskrifterne er enkle, så de passer ind i vores travle hverdag og udtrykket på retterne er indbydende og appetitvækkende. Alle kan være med, da opskrifterne ikke kræver diverse særlige køkkenredskaber eller flere timers simren, men blot gåpåmod.

I bogen findes blandt andet opskrifter på hors-d’oeuvres, fisk og skaldyr, pizza og pasta, salater og andet tilbehør

Køb bogen her

Leave a Reply