was successfully added to your cart.

AF HELLE BRØNNUM CARLSEN & LOUISE BECK BRØNNUM

“Den uovertrufne hindbærlagkage” er navnet på denne mundvandsfremkaldende kage, som er er fra Helle Brønnum Carlsen & Louise Beck Brønnums kogebog SÆSON. Kagen er let og sommerlig, og den passer perfekt som en kølig dessert på en lun sommeraften.

TIL 2 PERSONER

Bunde

2 æggehvider
80 g sukker
40 g blendede mandler

Fyld

¾ dl piskefløde
½ dl tyk græsk yoghurt 10 %
2 spsk. flormelis
Kornene af ¼ vaniljestang
250 g hindbær
40 g mørk chokolade

Pisk æggehvider halvstive. Kom sukker i lidt ad gangen, mens du pisker videre. Når det er sejt, vendes blendede mandler i. Smør massen ud i 2 små cirkler – ca. 7 cm i diameter på bagepapir – og bag dem ved 140 grader i 25-30 min.

Tag dem forsigtigt af bagepapiret, og lad dem afkøle med bunden opad på en rist.

Pisk fløde til skum, vend yoghurt i. Mas korn af vanilje ud med flormelis, og vend i cremen. Læg cremen på bundene, læg rensede hindbær på, og drys hakket chokolade over.

Læg de to bunde sammen, og servér kagen kølig.

SÆSON

Sommerens søde jordbær, efterårets vilde svampe, vinterens vitaminrige citrusfrugter, forårets friske rabarber. I vores madkultur er sæsoner integreret, ofte uden at vi tænker over det: Asparges spises før sankthans, i sommerhuset står den på rødgrød med fløde, ved julebordet bugner det med sylte og gris, mens torsk og østers er på menuen nytårsaften.

I SÆSON viser Helle Brønnum Carlsen og Louise Beck Brønnum, hvorfor vi skal dyrke og nyde naturens cyklus og spise efter sæson. Ikke alene overrumples vores sanser af fantastiske smage og dufte af de friske råvarer, men sæsonråvarer er også ofte billigere og mere bæredygtige.

I bogen får du 100 velsmagende opskrifter med de fire årstiders råvarer i centrum. Alt fra morgenmad, forretter og snacks til hovedmåltider, kager og desserter. Grib årstiden, og tag med i køkkenet, hvor Helle og Louise gør årstidernes råvarer fristende med lækre, nemme og bæredygtige opskrifter.

Køb bogen her.

Leave a Reply