was successfully added to your cart.

AF CHRISTINE BONDE

Denne omelet er både uden æg og en dessert. Lyder det mærkeligt? Så prøv denne luftige dessertomelet, og bliv overbevist!

Den er sødet med kokossukker, smurt med chokoladesauce og toppet med frisk frugt.

Du finder opskriften i Christine Bondes bog Vegansk til den søde tand.

1 MELLEMSTOR OMELET

 

150 g hørfrøgelé

50 g rismælk
40 g kokosfibermel
2 tsk. loppefrøskaller
2 tsk. kokossukker
1 tsk. vaniljepulver
1 tsk. bagepulver
Et nip salt
Lidt kokosolie

 

TOPPING

Chokoladesauce
Frisk frugt
Mørk chokolade
Morbær
Frysetørret hindbær

Opvarm ovnen til 200 °C.

Pisk først hørfrøgelé og rismælk sammen i en skål.

Tilsæt de øvrige ingredienser, og pisk igen til en ensartet masse.

Lad dejen hvile i 5 minutter.

Smør lidt kokosolie ud på et stykke bagepapir, hvor dejen rulles tyndt ud med et stykke bagepapir ovenpå. Bag omeletten i 20 minutter, og lad
den køle af. Brug en paletkniv eller dejskraber til at fjerne den fra bagepapiret.

Smør den med chokoladesauce, og pynt med dine yndlingstoppings.

Server med det samme.

 

Hørfrøgelé

50 g hørfrø
5 dl vand

Kom hørfrø og vand i en gryde, og giv blandingen et opkog. Lad det koge i ca. 3 minutter, mens det skummer. Undervejs vil man allerede kunne fornemme, at konsistensen bliver tykkere. Sørg for at røre i gryden konstant, da hørfrøene ellers nemt kan sætte sig fast i bunden af gryden. Hæld den nu slimede masse igennem en si ned i en beholder, og lad hørfrøgeléen køle af. Til sidst skal hørfrøgeléen på køl i ca. 30 minutter, hvorefter den er klar til brug. Den kan holde sig i køleskabet i knap en uge. Opskriften giver ca. 250-300 gram hørfrøgelé, hvilket i alt kan erstatte omkring 5 æg.

Chokoladesauce

100 g udstenede dadler
25 g mørk tahin
20 g kakaopulver
1 dl mandelmælk

Kom alle ingredienserne i en blender, og kør det til en ensartet masse. Start evt. med lidt mindre mandelmælk, og tilføj mere undervejs, indtil du rammer den ønskede konsistens.

VEGANSK TIL DEN SØDE TAND

Christine Bonde viser med ”Vegansk til den søde tand” hvordan lækre desserter og festlige indslag sagtens kan være veganske!

I denne veganske kogebog findes 100 opskrifter på desserter, der kan nydes med god samvittighed. Så god samvittighed at man godt må spise flere stykker… De smagfulde søde sager er uden gluten og hvidt sukker. Derimod inddrager Christine Bonde sunde fibre og vigtige næringsstoffer i sit søde køkken.

Der er både dessertklassikere og nye opfindelser med spændende ingredienser at finde i ”Vegansk til den søde tand”. Opskrifterne indeholder både de helt simple søde sager til kaffen og de mest ekstravagante desserter.

På inspirerende vis beviser Christine Bonde med ”Vegansk til den søde tand” at man sagtens kan lave éns favoritdessert på en sundere måde – også uden at gå på kompromis med den gode smag.

Køb bogen her.

Leave a Reply