was successfully added to your cart.

AF EMMA MARTINY

Denne italienske pestoskål består af butterbeansgnocchi, squashpasta, pinjekerner, basilikum og pesto.

Den udgør et nemt og lækkert måltid, som matcher godt med et glas kølig hvidvin.

Opskriften er fra Emma Martinys nye kogebog “Grøntsagsglæde”, som indeholder masser af lækre salater og grønt tilbehør.

TIL 2 PERSONER

1 portion butterbeangnocchi

2 squash
30 g pinjekerner
1 stor håndfuld
basilikum

 

Butterbeangnocchi

1 ds. butterbeans
1 æg
½ tsk. salt
125 g boghvedemel
1 spsk. smør
1 bundt grønne asparges
50 g rucola

Gnocchi

Dræn butterbeansene fra dåsen, og skyl dem i en sigte. Kom bønnerne i en foodprocessor sammen med æg og salt, og kør maskinen, til du får en jævn konsistens.

Tilsæt melet, og kør igen, til det samler sig til en smidig, let klistret dej.

Drys lidt mel på bordet, og kom dejen ud på bordet. Del dejen i 4 stykker, og rul dem ud i lange pølser. Skær pølserne i mindre bidder, og brug en gaffel til at trykke bidderne let sammen. Bring en gryde med letsaltet vand i kog, og tilsæt dine gnocchier.

Kog dem i ca. 3-5 minutter, til de flyder til overfladen og føles mere faste. Hæld grydens indhold over i en sigte, og skyl den kogte gnocchi i koldt vand, så de ikke klistrer sammen.

Smelt smørret på en stor pande, og tilsæt de afdryppede gnocchier. Lad dem stege i ca. 10 minutter, til de bliver let gyldne. Skyl aspargesene, knæk bunden af, og skær dem i mindre stykker. Tilsæt aspargesene til panden, og lad dem stege med i yderligere 5 minutter, så de bliver flot grønne. Hæld pandens indhold i en skål, og vend dine gnocchier i pesto. Tilsæt skyllet rucola, og vend rundt. Servér straks.

Italiensk pestoskål

Vend ½ portion pesto i gnocchien, og gem den sidste halvdel til squashpastaen.

Brug en spiralimaskine til at lave spaghetti af squashene. Du kan også bruge en kartoffelskræller og lave lange, brede bånd. Rist pinjekernerne på en stor, tør pande, og læg dem til side. Tilsæt squashnudler og den anden ½ portion pesto til panden, og vend rundt, så pestoen fordeles, og squashnudlerne bliver stegt ”al dente”.

Anret nudlerne i skåle sammen med butterbeangnocchi og basilikumsblade, og drys med ristede pinjekerner.

SERVÉR … med et glas kold hvidvin på en varm sommerdag.

GRØNTSAGSGLÆDE

Med “Grøntsagsglæde” deler madskribent og livsstilsblogger Emma Martiny sin store begejstring for sæsonens første grøntsager, friske bær og lækre salater i utallige varianter.

I “Grøntsagsglæde” præsenterer Emma Martiny en række spændende opskrifter på en lang række skønne salater og grønne retter, der afspejler årstidernes allerbedste råvarer.

Derudover lærer Emma dig også at lave velsmagende dressinger og dips, samt hvordan du selv laver knasende, krydret drys til at pifte dine salater og retter op.

Køb bogen her.

Leave a Reply