was successfully added to your cart.

AF HELLE BRØNNUM CARLSEN & LOUISE BECK BRØNNUM

Ingen sommer uden nye kartofler! Denne enkle lille ret bestående af nye kartofler med olivenolie og parmesan får det bedste frem i de lækre kartofler.

TIL 2 PERSONER

400 g små nye kartofler

salt
vand
½ dl god ekstra jomfruolivenolie
50-75 g friskrevet parmesan

Skrab de nye kartofler. Kog dem i saltet vand i 15 min., til de er møre.

Hæld vandet fra, og vend dem med 2 spsk. god olivenolie.

Anret dem i et fad eller i en skål, og riv en masse parmesanost henover.

Dryp med lidt ekstra olivenolie, og servér straks.

Pssst …det er alfa og omega, at kartofler koger i en korrekt afstemt mængde salt – nemlig 6 gram pr. liter vand. Så får du perfekt kogte kartofler.

SÆSON

Sommerens søde jordbær, efterårets vilde svampe, vinterens vitaminrige citrusfrugter, forårets friske rabarber. I vores madkultur er sæsoner integreret, ofte uden at vi tænker over det: Asparges spises før sankthans, i sommerhuset står den på rødgrød med fløde, ved julebordet bugner det med sylte og gris, mens torsk og østers er på menuen nytårsaften.

I SÆSON viser Helle Brønnum Carlsen og Louise Beck Brønnum, hvorfor vi skal dyrke og nyde naturens cyklus og spise efter sæson. Ikke alene overrumples vores sanser af fantastiske smage og dufte af de friske råvarer, men sæsonråvarer er også ofte billigere og mere bæredygtige.

I bogen får du 100 velsmagende opskrifter med de fire årstiders råvarer i centrum. Alt fra morgenmad, forretter og snacks til hovedmåltider, kager og desserter. Grib årstiden, og tag med i køkkenet, hvor Helle og Louise gør årstidernes råvarer fristende med lækre, nemme og bæredygtige opskrifter.

Køb bogen her.

Leave a Reply