was successfully added to your cart.

AF CAMILLA STEMANN JENSEN

Denne lagkage indeholder den perfekte sammensætning af vafler og rabarber.

Rabarberlagkagen kan serveres som eftermiddagskage eller dessert i hele ferien, hvor alle fortjener at blive forkælet lidt ekstra.

TIL 2 PERSONER

Basisvafler

1 dl rabarberkompot

Rabarberkompot
300 g rabarber
1 knold ingefær, frisk og
fintrevet ingefær eller 5-6 ”søde syltede” (på glas)
2 spsk. kokosolie
1-2 dl sukker (alt efter om du bruger sødet ingefær eller ej)
2 tsk. vanilje eller vaniljesukker
80 g chokolade
½ l fløde eller plantefløde (piskbar) for perfekt konsistens

 

Rabarberkompot

300 g rabarber
1 knold ingefær, frisk og fintrevet ingefær eller 5-6 ”søde syltede” (på glas)
2 spsk. kokosolie
1-2 dl sukker (alt efter om du bruger sødet ingefær eller ej)
2 tsk. vanilje eller vaniljesukker
80 g chokolade
½ l fløde eller plantefløde (piskbar) for perfekt konsistens

Basisvafler

1. Put mel og mælk i en skål, og pisk godt. Tilsæt smør, og pisk det godt sammen med resten. Tilsæt herefter de resterende ingredienser.

2. Lad dejen hæve i 7-10 minutter, og tænd vaffeljernet, så det er brandvarmt, når du går i gang. Kom lidt fedtstof på og herefter dej ud til kanten (ca. 1-1,5 dl dej). Bag vaflerne, så du har minimum, 4 stk. vafler og dermed 20 små hjerter i alt. Lad dem afkøle på en bagerist, inden du bruger dem som kagebunde.

Rabarberlagkagen

1. Skyl og rens rabarberne godt, fjern toppen, og skær stænglerne i skiver på ca. 1 cm. Fordel rabarberstykkerne på en bageplade, og riv frisk ingefær henover.

2. Tilsæt kokosolie, sukker og vanilje, og rør det godt sammen med rabarberskiverne med en ske. Bag det hele i ovnen i 10 minutter ved 180°C.

3. Mos rabarberblandingen med en gaffel, eller blend i en minihakker eller blender, hvis du foretrækker kompotten helt fin uden større stykker. Gem 1 dl kompot til vaffelbundene.

4. Pisk dejen til vaflerne sammen og tilsæt 1 dl kompot. Bag vaflerne som anvist i opskriften.

5. Hak chokoladen, og pisk fløden til flødeskum. Vend 1/3 af rabarberkompotten sammen med flødeskummet. Rør godt rundt, men forsigtigt, så fløden bevarer sin luftighed.

6. Placer først en af bundene på et lagkagefad, fordel rabarberflødeskum på bunden og herefter 2 spsk. rabarberkompot og lidt hakket chokolade. Gentag samme procedure lag for lag, men sørg for at have nok flødeskum, rabarberkompot og chokolade til toppen af lagkagen, så den fremstår fin og dekorativ.

7. Servér med det samme, eller lad den stå på køl et par timer inden servering.

 

PLANTEMAD ER TIL ALLE, DER VIL SPISE MERE GRØNT

Vidunderlige vafler giver dig et magisk vaffelunivers fyldt med de lækreste og mest kreative vaffelkreationer.

For hvis du troede, at vafler kun var en skøn dessert, så kan du godt tro om igen: Vafler er så meget mere end det! Forfatteren garanterer, at opskrifterne i bogen her får dit mundvand til at løbe og fremkalder en akut trang til at hive vaffeljernet ned fra hylden. Hurtigt er du i gang med lave alle mulige sjove, klassiske, innovative og/eller mættende fortolkninger af den ternede hyggesnack, som vi alle elsker.

Madvaflerne i denne bog er også sunde. De er proppet med grøntsager, indeholder ikke sukker og kun lidt mel. De er dermed et sundt alternativ til brød – både til hverdag og fest. Vidunderlige vafler giver dig 75 opskrifter på vafler til morgen, middag, aften og dessert – og samtidig inspiration til en grønnere og sundere kost.

Camilla Stemann Jensen – blogger på copenhagenbyme.com, vaffelelsker og digital konsulent og oplægsholder.

Køb bogen her

Leave a Reply