was successfully added to your cart.

AF CAMILLA STEMANN JENSEN

Dette er de festligste vafler på pind!

De er lette at lave selv, og oplagte til børnefødselsdage eller fester henover sommeren, hvor alle børnene eller gæsterne måske selv kan få lov til selv at lave pindene og pynte med frugt, bær og/eller krymmel.

Du kan læse opskriften på vaffelslikkepindene i Camilla Stemann Jensens skønne kogebog Vidunderlige Vafler.

TIL 2 PERSONER

15 ispinde

150 g smør

3 dl mælk
3 æg
5 dl mel
2 dl sukker
2 tsk. vanilje eller vaniljesukker
1 spsk. bagepulver

 

Pynt

2 stk. kiwi

2 bananer
2 dl bær, f.eks. blåbær eller jordbær i skiver
0,5 dl pistacienødder
0,5 dl hasselnødder
100 g mørk chokolade
100 g hvid chokolade
0,5 dl frysetørrede hindbær
85 g krymmel

1. Smelt smør i en tykbundet gryde, og lad det køle lidt af. Bland det herefter sammen med mælk og æggeblommer (gem æggehviderne i en skål for sig), og pisk godt.

2. Tilsæt mel, sukker, vanilje og bagepulver, pisk dejen godt sammen.

3. Pisk æggehviderne med en elpisker, og vend dem let rundt i dejen. Lad dejen hvile mindst 10 minutter, og tænd for vaffeljernet

4. Fordel 1-1,5 dl dej på jernet, så dejen kommer helt ud til kanten. Bag i 3-4 minutter.

5. Anbring vaflerne på et skærebræt. Hvis du bruger det dobbelte belgiske jern, brug da en udstikker til at lave to runde vafler på ca. 4-5 cm i diameter. Stik herefter en ispind i vaflen på et af de tykkeste steder. Det gør ikke noget, at man kan se ispinden på den ene side, men sørg for at den sidder ordentligt fast, og at ispinden er usynlig på “forsiden” af vaffelslikkepinden.

6. Skræl frugten, og skær den i tynde skiver. Blend eller hak nødderne godt.

7. Smelt chokoladen over vandbad, og fordel det på vaflerne. Du kan også bruge chokoladeknapper og lade dem smelte på de brandvarme vafler i stedet.

8. Fordel frugt og bær, nødder, frysetørrede hindbær og krymmel på chokoladen, og lad den størkne. Skulle vaflen mod forventning gå i stykker, når du putter pinden i, kan du lægge den i vaffeljernet igen (med pinden) og “lappe” hullerne med lidt dej.

VIDUNDERLIGE VAFLER

Vidunderlige vafler giver dig et magisk vaffelunivers fyldt med de lækreste og mest kreative vaffelkreationer.

For hvis du troede, at vafler kun var en skøn dessert, så kan du godt tro om igen: Vafler er så meget mere end det! Forfatteren garanterer, at opskrifterne i bogen her får dit mundvand til at løbe og fremkalder en akut trang til at hive vaffeljernet ned fra hylden. Hurtigt er du i gang med lave alle mulige sjove, klassiske, innovative og/eller mættende fortolkninger af den ternede hyggesnack, som vi alle elsker.

Madvaflerne i denne bog er også sunde. De er proppet med grøntsager, indeholder ikke sukker og kun lidt mel. De er dermed et sundt alternativ til brød – både til hverdag og fest. Vidunderlige vafler giver dig 75 opskrifter på vafler til morgen, middag, aften og dessert – og samtidig inspiration til en grønnere og sundere kost.

Camilla Stemann Jensen – blogger på copenhagenbyme.com, vaffelelsker og digital konsulent og oplægsholder.

Køb bogen her

Leave a Reply