AF MORTEN BANG OLSEN

Gazpacho er en kold suppe lavet på grøntager. Den stammer fra Andalusien, men er efterhånden blevet så populær, at den har spredt sig til flere andre køkkener. Du kan også sagtens lave en lækker og velsmagende gazpacho, hvis bare du følger denne opskrift. Denne udgave er naturligvis vegansk, og hvis du anretter lige som på billedet, vil du med sikkermed imponere dine gæster både visuelt og på smagsløgene!

TIL 4 PERSONER

Gazpacho

1 bdt. blegselleri
1 agurk
1 avokado
2 stk. kiwi
1 grøn peberfrugt
½ grøn chili
1 fed hvidløg
50 g bredbladet persille
100 g babyspinat
50 g frisk koriander
50 ml olivenolie
3-5 dl vand
salt

Saltmandler

1 l vand
50 g salt
150 g mandler, med hinde

Avokado

2 stk. avokado

Pynt

Ristet mandelolie

Gazpacho

Ordn og rens blegselleri og agurk. Fjern sten og skræl fra avokadoer, og skræl kiwier. Fjern kerner fra peberfrugt og chili, og pil hvidløg. Pluk persille, og skyl sammen med babyspinat. Skær grøntsager groft ud. Blend bleg-selleri, grøn peberfrugt, chili, agurk, avokado, kiwi, babyspinat, hvidløg, koriander, persille, olivenolie og vand til en grøn suppe. Suppen skal være glat i konsistensen, ikke trævlet. Afhængig af hvilken blender du har, kan det godt tage 5 min. eller mere. Det er vigtigt, at suppen ikke bliver varm, mens den blendes. Når suppen er klar, smages den til med salt. Er den for sur, så kom en anelse sukker i. Sæt på køl til servering.

Saltmandler

Kog vand og salt op. Sluk for varmen, kom mandlerne i vandet, og lad dem trække i 20 min. Sigt vandet fra, og bag mandlerne i en bakke i ovnen på 150 grader, til de er gyldne. Halver mandlerne på langs, når de er kølet lidt af.

Avokado

Halver avokadoer, og fjern sten og skræl. Dette gøres lige før servering, da de hurtigt kan blive brune.

Pynt

Læg en halv avokado i midten af en dyb skål. Pynt af med saltmandler og mandelolie. Fordel gazpachoen i skålene. Server straks.

VEGANSK TIL HØJBORDS

Med “Vegansk luksus” byder Morten Bang Olsen velkommen til sit plantebaserede køkken, hvor fantastiske smage og pragtfulde kreationer er i centrum.

Bogen tager det veganske køkken til nye højder og henvender sig både til veganeren, der ønsker at udfordre sig selv, og til madnørden og amatørkokken, der ikke er bange for at tage det veganske køkken til sig. Retterne i “Vegansk luksus” er ikke blot velsmagende, men også harmoniske og æstetiske.

Med bogen får du mere end 90 opskrifter samt en værktøjskasse af tilberednings- og grundteknikker til at lave forskellige olier, syltede, saltede og fermenterede fødevarer samt fonder og saucer.

Køb bogen her

Leave a Reply