was successfully added to your cart.

AF SEBASTIAN RANDRUP

Denne vegetariske pizza med broccoli, løg og chili på smager fantastisk, og så er den ganske nem at lave. Pizzadejen skal hæve halvanden time i alt, og du skal derfor vælge at lave retten en dag, hvor du har god tid i køkkenet. Måske skal den stå på vegetarisk fredagspizza i denne uge?

TIL 2 PIZZAER

Pizzadej

1,5 dl koldt vand
10 g gær
1 tsk. sukker
ca. 200 g tipo 00 hvedemel ca. 100 g semolinamel salt
1 spsk. olivenolie
1 spsk. salt med top

 

Fyld

1 broccoli
1 løg
6 spsk. olivenolie
2 tsk. tørrede chili flager salt og peber
300 g revet mozzarella 50 g parmesan olivenolie

  1. Rør vand, gær og sukker sammen i en røremaskine. Når sukkeret er opløst, tilsættes halvdelen af begge meltyper. Rør det sam-men, til der ikke er flere klumper.
  2. Tilsæt salt og olie, rør lidt. Tilsæt derefter resten af melet over to omgange. Føles dejen for våd, kan du spæde op med mere hvedemel.
  3. Tag dejen op ad røremaskinen, og ælt den meget grundigt. Gerne i 10-12 min., så den er helt glat og smidig at røre ved.
  4. Lad nu dejen hæve i køleskabet i 1 time.
  5. Form 2 små boller af dejen a ca. 160 g, ælt dem en ekstra gang, og lad dem hæve 30 min. ekstra på køkkenbordet.
  6. Tænd ovnen på 250 grader, og smid evt. en pizzasten i ovnen, hvis du ejer sådan en.
  7. Sæt en lille gryde med vand til at koge. Skær broccoli i tynde skiver, og kog dem gryden i ca. 2-3 min.
  8. Skær løg i tynde skiver, og læg dem i en skål sammen med broccoliskiverne.
  9. Tilsæt olivenolie, chiliflager, salt og peber, og vend det hele grundigt sammen.
  10. Rul dejene ud til 2 pizzaer, gerne så tyndt, som du kan, uden at de går i stykker.
  11. Fordel revet mozzarella, herefter broccoli og løg i et tynde lag.
  12. Riv til sidst en god portion parmesan over.
  13. Når din ovn er så varm, som den kan blive, smides pizzaerne iovnen og bages i ca. 6-8 min., eller til de er helt gyldne og sprøde i bunden, og osten er gylden ovenpå. Slut af med et skvæt olivenolie, og servér.

LÆKRE VEGETARISKE RETTER TIL HVERDAGEN

Der er efterhånden mange, der vælger at droppe kødet. Nogen et par dage om ugen, andre vælger at blive helt kødfrie. Flere og flere søger derfor inspiration i det grønne køkken, og mange ved ikke, hvilke vegetariske retter de skal lave. “Vegetarisk hverdag” giver læseren inspiration til at lave grønne retter i køkkenet, som hurtigt kan blive til hverdagens favoritter.

Sebastian Randrup er forfatteren bag den nye vegetariske kogebog, hvor opskrifterne er nemme, hurtige og velsmagende.

I bogen er der simple opskrifter på hverdagsmad, gæsteretter, snacks og fingermad samt søde sager. Fælles for alle retterne er at de er vegetariske eller veganske. Opskrifterne er baseret på sunde og grønne hverdagsingredienser, og alle vil kunne lave retterne på kort tid.

Køb bogen her

Leave a Reply