AF SEBASTIAN RANDRUP

Disse tarteletter er sprøde og velsmagende, og så er de vegetariske! De fungerer godt som hverdagsmad, og så er de dejligt nemme at lave.

8 stk.

300 g blandede svampe

3 spsk. smagsneutral olie
1 løg
50 g smør
50 g hvedemel
ca. 600 ml sødmælk
1 tsk. muskatnød
salt og peber
200 g asparges
100 g ærter
8 tarteletter
1 håndfuld ærteskud

  1. Rens svampe grundigt med en lille børste eller urtekniv, og vask evt. de sorter, som ikke tager skade af vand – slå gerne op, om de svampetyper, du har valgt, tager skade af vand. Skær herefter svampene i grove stykker.
  2. Varm en gryde op med olie til høj varme, og steg svampene hårdt, til de er godt gyldne. Gem et par svampe til anretningen. Skræl og skær løg i tynde skiver, kom det i gryden, når svampene har taget farve, og steg i ca. 4-5 min., til det hele er gyldent og blandet godt sammen. Tag herefter gryden af varmen, og sæt den til side.
  3. Smelt smør i en gryde ved middelvarme, og tilsæt herefter mel. Med et piskeris blandes mel og smør i gryden under stegning i 3-4 min.
  4. Tilsæt sødmælk lidt ad gangen, og pisk det godt sammen. Sørg for, at al mælk er optaget, og rørt det godt ud, før du tilsætter mere, ellers vil saucen klumpe. Konsistensen på saucen skal være let flydende. Smag saucen til med muskatnød, salt og peber.
  5. Skyl asparges, knæk bunden af, og del hver asparges i 3 stykker. Vend asparges og ærter i saucen, og lad det småsimre i 3-4 min.
  6. Når aspargesene næsten er færdige, tilsættes de ristede svampe, og det hele blandes godt rundt.
  7. Varm tarteletterne i ovnen ved 180 grader i ca. 7-8 min. Fyld de varme tarteletter med saucen, pynt af med svampene, som du lagde til side, og ærteskud, og servér.

LÆKRE VEGETARISKE RETTER TIL HVERDAGEN

Der er efterhånden mange, der vælger at droppe kødet. Nogen et par dage om ugen, andre vælger at blive helt kødfrie. Flere og flere søger derfor inspiration i det grønne køkken, og mange ved ikke, hvilke vegetariske retter de skal lave. “Vegetarisk hverdag” giver læseren inspiration til at lave grønne retter i køkkenet, som hurtigt kan blive til hverdagens favoritter.

Sebastian Randrup er forfatteren bag den nye vegetariske kogebog, hvor opskrifterne er nemme, hurtige og velsmagende.

I bogen er der simple opskrifter på hverdagsmad, gæsteretter, snacks og fingermad samt søde sager. Fælles for alle retterne er at de er vegetariske eller veganske. Opskrifterne er baseret på sunde og grønne hverdagsingredienser, og alle vil kunne lave retterne på kort tid.

Køb bogen her

Leave a Reply