was successfully added to your cart.

AF SEBASTIAN RANDRUP

Den vietnamesiske ret pho er en populær ret, som egentlig er en nudelsuppe med masser af krydderier og grøntsager. Denne ret er vegetarisk, hvorfor okse- eller kyllingekød er udeladt, men den udgør alligevel et super lækkert og mættende måltid, som du både kan imponere dine gæster med eller servere på en hverdagsaften for familien.

TIL 4 PERSONER

300 g shiitake, kejserhatte og enoki

4 spsk. smagsneutral olie
1 skalotteløg
2 hvidløg
2 cm ingefær
1,5 liter grøntsagsbouillon
2 stk. stjerneanis
5 stk. nelliker
1 stk. hel kanel
10 peberkorn
1 stor håndfuld bønnespirer
1 håndfuld koriander
5-6 blade thaibasilikum
100 g glasnudler
2 pak choi
saft af 2 lime
1 spsk. sojasauce
1 spsk. sesamolie
salt og peber
2 forårsløg
1 rød chili

  1. Rens svampe grundigt med en lille børste eller urtekniv, og vask evt. de sorter, som ikke tager skade af vand – slå gerne op, om de svampetyper, du har valgt, tager skade af vand. Gem lidt små enokisvampe til anretning.
  2. Skær dem i skiver, og steg dem gyldne i en smule olie i en gryde ved middelvarme i ca. 7-8 min., til de har taget godt med farve.
  3. Imens skrælles løg, hvidløg og ingefær. Løg skæres herefter i ¼, hvidløg i tynde skiver og ingefær i tynde tændstiklignende stykker (eller skiver).
  4. Når svampene har taget farve, tilsættes bouillon, hvidløg, løg, ingefær, stjerneanis, nelliker, kanel og peberkorn i gryden, og suppen bringes til kogepunktet ved svag varme. Når suppen har nået kogepunktet, skal den simre i 10 min.
  5. Imens skylles bønnespirer, koriander, thaibasilikum og forårsløg.
  6. Når suppen har simret i ca. 10 minutter, tilsættes nudler, som koges i suppen som anvist på pakken.
  7. Del pak choi i to på langs, og læg i suppen, når nudlerne er færdige.
  8. Smag nu suppen til med frisk limesaft (gem ½ lime til anretning), sojasauce, sesamolie, peber og evt. salt.
  9. Hak chili og forårsløg helt fint, kom dem i suppen sammen med bønnespirer, og lad suppen stå af varmen i 3-4 min. Skær imens lime i små både.

LÆKRE VEGETARISKE RETTER TIL HVERDAGEN

Der er efterhånden mange, der vælger at droppe kødet. Nogen et par dage om ugen, andre vælger at blive helt kødfrie. Flere og flere søger derfor inspiration i det grønne køkken, og mange ved ikke, hvilke vegetariske retter de skal lave. “Vegetarisk hverdag” giver læseren inspiration til at lave grønne retter i køkkenet, som hurtigt kan blive til hverdagens favoritter.

Sebastian Randrup er forfatteren bag den nye vegetariske kogebog, hvor opskrifterne er nemme, hurtige og velsmagende.

I bogen er der simple opskrifter på hverdagsmad, gæsteretter, snacks og fingermad samt søde sager. Fælles for alle retterne er at de er vegetariske eller veganske. Opskrifterne er baseret på sunde og grønne hverdagsingredienser, og alle vil kunne lave retterne på kort tid.

Køb bogen her

Leave a Reply