AF EMMA MARTINY

“Jeg kunne spise denne friske salat hver dag, så længe sæsonen for ærter tillader de?. Her er salatblade udskiftet med ærteskud, der har en dejlig, delikat smag, og de ?år fornemt selskab af pink og grønt: bagte radiser, syrlige syltede rødløg, nye ærter og sprøde græskarkerner.” Det siger forfatter Emma Martiny i bogen Grøntsagsglæde.

TIL 2 PERSONER

2 bundter radiser

1 spsk. olivenolie salt
1 potte ærteskud
1 håndfuld græskarkerner
250 g nye ærter

DRESSING

½ portion citrus- vinaigrette

DRYS

2 spsk. syltede rødløg

Lav først de syltede rødløg, hvis du ikke allerede har det i køleskabet.

Tænd ovnen på 175 grader. Halvér radiserne, og fordel dem på en beklædt bageplade. Vend radis-erne i olivenolie, drys med salt, og bag dem i 20 minutter, til de er møre og let gyldne. Lad de bagte radiser køle af, imens du forbereder resten af salaten.

Skyl og tør ærteskuddene, og fordel dem på et fad. Rist græskarkernerne på en tør pande, til  de begynder at poppe. Pil ærterne. Fordel ærter, græskarkerner, bagte radiser og syltede rødløg over ærteskuddene. Rør citrusvinaigretten sammen, og dryp den over salaten.

SERVÉR … til rødspættefileter paneret i fuldkorns-mel eller grillet laks.

GRØNTSAGSGLÆDE

Hvad skal jeg spise til?

Det får du svaret på i “Grøntsagsglæde”, hvor Emma Martiny fremtryller de dejligste salater og grønne retter i alle regnbuens farver, spækket med den vidunderlige smag af årstidens råvarer.
Fra mættende salatskåle med smagsindtryk fra hele verden over enkle og sprøde rå salater til grønne retter med sødmen fra bagte rodfrugter, den fyldige smag fra ristede svampe eller den syrlige friskhed fra farvestrålende bær.
For eksempel kan du byde foråret velkommen med en frisk og sprød ærtesalat med bagte radiser. Du kan give sommerens grillaften et skud grønt med grillet romainesalat med majs. Eller hvad med at tage efterårets farver med ind på tallerkenen med en caprese af butternutsquash med figner, burrata og balsamicoglace. Og du kan holde vinterkulden for døren med krydret helstegt blomkål med sumak og tahindressing.

Køb bogen her

Leave a Reply