AF EMMA MARTINY

“Dette er den mest luksuriøse måde at servere asparges på – med det skønneste crunch fra pistacienødderne, dejlig fedme fra fetaosten og et frisk citronpift. ” Det siger forfatter Emma Martiny i bogen Grøntsagsglæde.

TIL 2 PERSONER

1 bundt asparges

1 spsk. olivenolie
30 g ristede og saltede pistacienødder, pillede
skal af ½ citron friskkværnet peber
100 g feta
1 spsk. citronsaft

Tænd ovnen på 175 grader.

Knæk bunden af aspargesene. Placér aspargesene i et ildfast fad, og vend dem i olivenolie. Hak pista-cienødderne helt fint, og drys dem over aspar-gesene sammen med citronskal og peber. Bag fadet i ovnen i 15 minutter, indtil aspargesene er gyldne i spidsen. Smuldr feta over, og dryp med en smule citronsaft. Servér straks.

TIP: Køb pistacienødder med skaller, og pil dem selv. Det er langt billigere, så det er besværet værd.

SERVÉR … til laks, der altid smager særligt skønt til asparges.

GRØNTSAGSGLÆDE

Hvad skal jeg spise til?

Det får du svaret på i “Grøntsagsglæde”, hvor Emma Martiny fremtryller de dejligste salater og grønne retter i alle regnbuens farver, spækket med den vidunderlige smag af årstidens råvarer.
Fra mættende salatskåle med smagsindtryk fra hele verden over enkle og sprøde rå salater til grønne retter med sødmen fra bagte rodfrugter, den fyldige smag fra ristede svampe eller den syrlige friskhed fra farvestrålende bær.
For eksempel kan du byde foråret velkommen med en frisk og sprød ærtesalat med bagte radiser. Du kan give sommerens grillaften et skud grønt med grillet romainesalat med majs. Eller hvad med at tage efterårets farver med ind på tallerkenen med en caprese af butternutsquash med figner, burrata og balsamicoglace. Og du kan holde vinterkulden for døren med krydret helstegt blomkål med sumak og tahindressing.

Køb bogen her

Leave a Reply