BOGHVEDEBIDDER

By 6. august 2019 august 7th, 2019 FADL'S FAVORITTER

Boghvedebidder af Christine Bonde / Fra Vegansk til den søde tand

“Nogle gange er det de mest simple desserter, der er de bedste. Disse boghvedebidder kan godt ligne en helt almindelig omgang daddelkugler, men de har langt mere bid og knas. Jeg vil næsten gå så langt som til at sige, at de spirede boghvedekerner er en lille finesse i sig selv. Når boghvedekernerne spirer, bliver de nemlig luftige, og så får de det dejligste knas! En anden bonus ved spiringen er, at de bliver nemmere for din fordøjelse at håndtere. Almindelige rå boghvedekerner er ubehageligt hårde at tygge i, så dem skal du styre udenom til denne opskrift!” Det siger forfatter Christine Bonde i bogen Vegansk til den søde tand.

24 STK.

90 g kakaosmør

100 g udstenede dadler
½ dl kakaopulver
2 dl spiret boghvede
1 tsk. vaniljepulver
½ tsk. flagesalt

Smelt kakaosmørret ved svag varme i en lille gryde. Blend dadlerne og kakaosmørret sammen i en foodprocessor, og kom massen i en skål. Kakaosmørret vil muligvis ikke blande sig helt med dadlerne, men sørg for at få det hele med ned i skålen. I en anden skål blandes kakaopulver, boghvede, vaniljepulver og salt. Vend de tørre ingredienser sammen med daddelmassen, indtil den samler sig. Brug evt. hænderne til at ælte det hele sammen, når du alligevel skal have fingrene i dejen. Form 24 kugler, og stil dem på køl, så de bliver faste.

 

TIP: Hvis du ikke har kakaosmør, kan du erstatte det hele med hhv. 50 g mørk chokolade og 30 g kokosolie.

Vegansk til den søde tand er en dessertbog med 100 opskrifter på velsmagende veganske godter uden gluten og hvidt raffineret sukker. Opskrifterne er sundere i den forstand, at de er lavet uden præfabrikerede erstatningsprodukter, men med gode, hele råvarer for at få glæde af så mange fibre, smage og næringsstoffer som muligt. Der er fokus på at tilfredsstille den søde tand uden at gå på kompromis med hverken næring eller nydelse.

Bogen er til dig, som gerne vil lære det veganske dessertkøkken at kende, men også til dig, som i forvejen har erfaring med at lave desserter i en vegansk udgave. Den er til dig, som vil inspireres og afprøve nye former for desserter og søde sager, men også til dig, som godt kan lide de genkendelige, klassiske desserter. Den er til dig, som har mod på at afprøve nye ingredienser, men også til dig, som sætter pris på, at det ikke er alt for avanceret og tidskrævende. Blandt opskrifterne finder du alt fra simple havrepandekager til chokolademousse til overdådige lagkager. Der er opskrifter til den lille sult, til den fine middag, til eftermiddagskaffen, til basislageret, til når du får uventede gæster og meget mere.

Køb bogen her

Leave a Reply