HIRSEGRØD MED GULEROD-APPELSIN-SMOOTHIE

By 30. august 2019 FADL'S FAVORITTER

Hirsegrød med gulerod-appelsin-smoothie af Julie Karla / Fra Grøn morgenmad

“Gulerod-appelsin-smoothieen fra opskriften her kan du drikke, som den er. Men det er altså ret lækkert at komme smoothie på sin grød. Så får man ligesom lidt af det hele. Inspirationen kommer fra min søns
morgengrød, som jeg, fra han var helt lille, ofte har sødet med smoothie på toppen. Så hvorfor skulle voksne ikke også kunne lide det? Jeg kan!” siger Julie Karla, forfatteren til Grøn morgenmad

TIL 2 PERSONER

 

Gulerod-appelsin-smoothie

3 mellemstore gulerødder
(i alt ca. 150 g)
3 appelsiner
2 tsk. agavesirup

 

Hirsegrød

½ dl hirseflager
2 dl grovvalsede havregryn
4 dl havremælk, almindelig
mælk kan også bruges
¼ tsk. vaniljepulver
1 spsk. kokos
1 tsk. kokossukker

 

Topping

4 appelsinskiver
1 tsk. hampefrø
1 tsk. kokos
1 tsk. kokossukker

Aftenen før skæres gulerødder i mindre stykker, koges helt møre og opbevares på køl til næste morgen. Du kan også vente til om morgenen med at koge dem. I så fald lægges de i koldt vand efter kogning, så de køler hurtigt ned.

Kom kogte kolde gulerødder i en blender sammen med tre skrællede appelsiner (fjern så meget af den hvide hinde som muligt) samt 1-2 tsk. agavesirup. Blend til en smoothie.

Kom alle ingredienserne til grøden i en gryde. Kog ved middelvarme i ca. 6-8 minutter, indtil grøden har fået den ønskede cremede konsistens.

Anret hirsegrøden i 2 skåle. Hæld appelsinsmoothie over, anret med topping, og servér.

 

GRØN MORGENMAD UDKOMMER 2. SEPTEMBER 2019

Grøn morgenmad er en enkel kogebog, der viser, hvor let det er at bruge grønne råvarer i sin morgenmad. Bogen giver læseren 80 opskrifter på morgenmad, som er sunde og inspirerende, og som giver det vitaminkick, som kroppen har brug for om morgenen. I bogen findes morgenmadsretter for alle. Der er hurtige grønne smoothies til at have med på farten. Der findes traditionel morgenmad som havregrød og scrambled eggs, men gerne med et grønt twist. Der er opskrifter til den der elsker at eksperimentere og bruge lang tid på sin morgenmad, hvor man fx kan kaste sig ud i opskriften på sød kartoffel toasts med mandelsmør, banan og kakaonibs.
Alle opskrifter i Grøn morgenmad er udviklet og fotograferet af madblogger Julie Karla. Julie Karla fokuserer på sunde opskrifter, hvor det altid er økologiske råvarer med omtanke for miljø og dyrevelfærd. Hun lever af at skrive om mad og deler dagligt ud af sin madglæde.

 

Køb bogen her

Leave a Reply