fbpx Skip to main content

Vores udvalg af e-bøger og lydbøger, der udelukkende findes digitalt. Find bøgerne på streaming hos SAXO, MOFIBO, Bog og Ide og E-reolen.

BERØMTE DØDSFALD | LYDBOG

I denne spændende bog graver historiker Maria Helleberg og retsmediciner Jørgen Lange Thomsen ned i historiens mest berømte dødsfald og årsagerne hertil.

“Berømte dødsfald” er historier om dødelige sygdomme og epidemier, men også om mord, forgiftninger og selvmord. Det er sandheden om de myter, der i flere århundreder har floreret om nogle af tidens mest kendte dødsfald, og som eftertiden har undret og forarget sig over. Jesus blev korsfæstet, Jeanne d’Arc blev brændt, og Tove Ditlevsen tog sit eget liv. Men hvordan foregik det, og hvilken betydning har deres død?

FAKTA OM MIGRÆNE OG ANDRE HOVEDPINER | E-bog

Denne bog giver gode råd og information til alle, der lider af hovedpinesygdomme. Hovedpine og migræne er folkesygdomme, som næsten alle på
et tidspunkt har inde på livet. Hovedpineramte efterspørger generelt mere information, især om hvad man selv kan gøre for behandling og forebyggelse. Denne bog bidrager på en videnskabelig baggrund til en bedre forståelse og mere accept af hovedpinesygdommene og giver vejledning i hjælp til selvhjælp.

FLYSKRÆK | E-bog

Denne bog er skrevet til alle dem, som har flyskræk eller har en flyvefobi, men også til de pårørende med en med flyskræk i deres nærhed. Desuden er bogen tiltænkt dem, som har flyvning som deres job.

Mette Kroier har som psykolog selv måtte sande, at der er mere i flyskræk end hendes lange uddannelse, megen egenterapi samt endnu længere erfaringer inden for psykologien kan forklare og gøre kål på.

“Flyskræk” fører læseren igennem alle faserne ved flyvningen forklaret af Sanne Røhe, som er pilot. Hun afliver myter og gør op med mange forkerte forestillinger om flyvning. Samtidig afprøver Mette på egen krop det brede udbud af behandlinger for flyskræk.

HVAD DØDE DE KONGELIGE AF | Lydbog

Historiker Maria Helleberg og retsmediciner Jørgen Lange Thomsen tager favntag med spørgsmålet og hvirvler os ind i en verden af magt, kærlighed, sygdom og død.

Kapitel for kapitel afdækker Maria Helleberg danske kongeliges liv. Deres tilværelses op- og nedture rulles ud, og deres helbred livet igennem fastlægges. Efterfølgende giver Jørgen Lange Thomsen retsmedicinerens bud på, hvad der kunne være årsagen til deres død.

HVAD FEJLER JEG? | E-bog

En håndbog til familien om sygdomme, skader, skavanker og andre ting som oftest rammer børn. Skrevet i børnehøjde og til deres forældre.

For hvad betyder det lige, når lægen diagnoser ens barn til at have falsk strubehoste? Og når man på vej ud af venteværelset bliver hevet i armen og spurgt: Hvorfor hedder det falsk strubehoste? Er den da ikke ægte? Eller hvad er lussingesyge eller kyssesyge? Og hvorfor er blå mærker ikke altid blå? Og hvordan er det lige symptomerne for mæslinger og skoldkopper er forskellige? For nu kommer ens barn med en krop fyldt med røde prikker!

HÆVN | E-bog

Vi kender det alle: Lysten til hævn kan vælde op i os, ustoppelig.
Men er det rigtigt, at den, der ler sidst, ler bedst? Eller skal vi mon lytte til Gandhi: ”If everyone took an eye for an eye the whole world would be blind”, og Jens Stoltenberg efter Utøya: ”Vi vil gengælde med demokrati, åbenhed og tolerance”?
“Hævn” er en undersøgelse af hævnen: I hverdagen med ekskærestens hævn og nabofejder, på den politiske og sociale scene med terror og skolemassakrer og i sportens konkurrenceverden. Blandt andre. Robert Zola Christensen tager fat i en af vores mørkeste, mest primitive sider, der spiller en større rolle i vores oplyste nutid, end vi forestiller os.

MÅ VI LEGE DOKTOR | Lydbog

“Må vi lege doktor?” er en letlæselig bog med konkrete oplysninger og råd om børn og deres seksualitet. Den er ikke bare nyttig for forældre, men også for professionelle voksne, der arbejder med børn i dagplejer, vuggestuer, børnehaver, skolefritidsordninger, rådgivning med videre.

Bogen er handlingsanvisende og giver bud på, hvordan man kan tackle området i dagligdagen, og hvornår man bør søge rådgivning hos professionelle.

Bogen kommer ind på børns seksuelle udvikling, herunder:

Hvad er en naturlig, sund seksualitet i barnets udvikling?
Hvordan skal man forstå sit barns seksualitet?
Hvilke udfordringer kan man stå over for?

OM DØDEN | E-bog

Bogen er stilet til alle danskere, høj som lav, lærd såvel som læg. Den behandler mange praktiske emner, herunder reglerne for obduktioner og forskellene på de retsmedicinske og de lægevidenskabelige obduktioner. Hvilken hjælp kan man få fra socialrådgivere og bedemænd, hvad er de pårørendes rettigheder og roller. Der er også afsnit om religion.

Vi har valgt tillige at perspektivere døden ud over de håndgribelige regler og fakta. Således omhandler bogen også dødens psykologi: Hvad sker der, når man ”får en dødsdom”? Hvad er en ”værdig død”? Sproget er bevidst gjort let læseligt, selvom forfatterne er lærde akademikere. Bogen er også stilet mod sundhedsuddannelserne.

SÅ GØR DET DOG | E-bog

Kender du det, at det kan være svært at få tingene gjort? Måske har du en drøm om at tabe dig 10 kg, eller måske får du ikke spurgt din chef om den forfremmelse, du længe har ønsket dig. Måske er det de små forandringer i din hverdag, som du ved, ville gøre den bedre – men som du aldrig rigtigt når frem til.

Den gode nyhed er, at du i denne bog får redskaberne til at få gjort noget ved det. “Så gør det dog!” er en lettilgængelig og konkret guide, der på uformel vis hjælper dig med den kunst, det er, at blive rigtig, rigtig god til at komme fra A til B.

VINTERDEPRESSION OG VINTERTRÆTHED | Lydbog

Rigtig mange af os bliver påvirkede af vinteren. Det er mørkt og koldt, og vi bliver trætte og indadvendte. Hos nogle udvikler det sig til en regulær depression. I denne lydbog får du en række nemme og effektive måder at tackle symptomerne på vinterdepression.

Strategierne er anerkendt af den etablerede lægeverden, de er uden alvorlige bivirkninger, og de virker i løbet af kort tid. Lysterapi og nye vaner i hverdagen er for langt de fleste nok til at helbrede eller mildne symptomerne på vinterdepression så markant, at livet i løbet af få uger føles lysere og lettere. I kapitlet om naturlægemidler får du også en oversigt over nogle af de kosttilskud, som helsekostbranchen anbefaler mod vintertræthed.

Få lige nu 5 notesblokke gratis, når du køber for over 1000 kr.