Skip to main content

Evidensbaseret smertesygepleje og -behandling, med fokus på akutte smerter eller sårsmerter

Er du smerte-interesseret? Hvad er ”smertesygepleje”, hvorfor gør det ikke lige ondt på alle når man kommer til skade eller bliver opereret og hvordan kan akutte postoperative smerter blive kroniske?
Er du sår-interesseret? Hvad stiller man op ved smertefuld debridering af et kronisk sår? Hvad stiller man op med et konstant smertefuldt kronisk sår?
Har du spørgsmål fra klinisk praksis? Hvordan optager og anvender man en sygeplejefaglig smerteanamnese i praksis? Hvordan håndteres akutte smerter/ smertefulde sår/ kroniske smertepatienter med akutte smerter? Hvorfor hjælper morfinen ikke, selv om der er givet pn. flere gange? Patienten siger at smerterne gør max ondt og går helt ubesværet bagefter? Hvad skal man tro? Hvorfor bruge tid på at smertescore med en lineal med tal på? Hvorfor har lægen ordineret et krampestillende middel til smerter – er det en fejl? Hvad skal jeg gøre når patienten beder om pn kl. 16, når depot-tabletten Kl. 8 burde virke i 12 timer? Hvornår har man givet for meget hhv. for lidt morfin? Hvornår og hvordan anvender man antidot til morfin? Hvad er SIAD-metoden godt for?
Får du og dine kolleger mere ud af at lytte og deltage aktivt i det som fortælles? Så kunne et af disse foredrag ”akutte smerter og/eller sårsmerter” være noget for Jer. Her formidles kompleks teori i en dynamisk, let tilgængelig og praksisnær form, med mange illustrationer og mulighed for workshops og ”hands-on”.
Foredragene giver dig viden, overblik og handlekompetence ift. klinisk smertesygepleje og -behandling. Vi kommer igennem de vigtigste smertevidenskabelige temaer, redskaber, metoder og principper indenfor klinisk smertesygepleje og -behandling, herunder farmakologisk og non-farmakologisk intervention. Det hele formidles med øje for klinikerens behov for at kunne navigere ift. patienters individuelle behov og kontekst. Der er plads til spørgsmål og svar, refleksioner over teori og (egen?) praksis samt dialog om evidensbaseret håndtering af de mangeartede smerteproblematikker som opstår i kliniske hverdage, – helt konkret og nede på jorden.

Kontakt:
Winnie Schmelling
Winnie.Schmelling@regionh.dk
parkbo@dadlnet.dk
28 36 65 67

Stream studiebøger med Lægereolen for kun 99 kr. om måneden som studerende! Og som FADL-medlem får du yderligere 25 % rabat.