Overordnet om GDPR

FADL’s Forlag behandler personoplysninger i overensstemmelse med god databehandlingsskik og persondataforordningen.

Personoplysninger er de informationer, der indsamles, når du f.eks. benytter vores hjemmeside og vi behandler en række informationer. Det sker f.eks. hvis du køber vores bøger, tilmelder dig vores nyhedsbrev, registrerer dig som bruger, kontakter os på mail etc.

Som følge af EU’s persondataordning (GDPR), har vi for at være i overensstemmelse med denne, opdateret vores privatlivspolitik. Vi gennemgår her vores privatlivspolitik for hjemmesidekunder, interne kunder og andre personer der berøres af persondata.

Hvis du ønsker data slettet hos os, så kontakt os gerne på redaktion@fadlsforlag.dk

 

Hjemmeside

Hvilke data bruger vi?

I tilfælde af at du vil købe et produkt på vores hjemmeside, har vi brug for visse personoplysninger for at kunne gennemføre handlen.
Det er valgfrit, om du vil give os dine personoplysninger, men hvis du ikke vælger at give os dine persondata, som er nødvendige for at kunne modtage vores produkt, vil du ikke kunne gennemføre et køb.

FADL’s Forlag indsamler og behandler dine personoplysninger, når du på vores hjemmeside gør følgende:

• Gennemfører et køb af et produkt på hjemmesiden
• Opretter en kundekonto
• Bliver overført fra en tredjepart virksomhed (FADL, Lægeforeningen etc.)
• Tilmelder dig vores nyhedsbrev
• Sender os et spørgsmål via vores officielle mail.

Køber du en vare hos os gennem hjemmesiden indsamler vi følgende:

• Navn
• Adresse
• Land
• Telefon-nr.
• E-mail
• Evt. Firmanavn
• Betalingsoplysninger (e-pay)

Hvad bruges data til?

Almindelige kontaktoplysninger som navn og adresse indhentes for at kunne levere den købte vare. E-mailadresse bruger vi til at sende ordrebekræftelsen eller andre relevante mails vedrørende din ordre.

Vi anvender betalingsoplysninger til at opkræve penge, men bruger databehandleren E-pay, som varetager betalingstransaktionen mellem kunden og os. Oplysningerne anvendes og gemmes kun til betalingsafvikling og statistik.

Hvis du under en registreringsproces på hjemmesiden har givet samtykke, så kan vi bruge dine kontaktoplysninger til at foretage kundeservice og tiltag der kan hjælpe dig f.eks. hvis dit produkt ikke lever op til forventningerne eller ikke er dukket op. Så kan vi bruge dit telefonnr. og din e-mail til at kontakte dig som kunde.

Hvis du har tilmeldt dig vores nyhedsbrev giver du os lov til at sende e-mails til dig. Du kan altid afmelde dig nyhedsbrevet i den tilsendte mail, hvor der findes et link til afmeldelse.

Hvor lang tid gemmes data fra hjemmesiden?

I forhold til statistik og købshistorik gemmes data indtil kunden ønsker data slettet.

Hvor gemmes data?
Woocommerce, surftown server, Google analytics, E-pay betalingssystem, I FADL’s Forlags ordreindbakke samt Dafolos ordremodtagelse.

 

Dine rettigheder på vores hjemmeside:

• Samtykke
Når du køber en bog på vores hjemmeside og indtaster de nødvendige informationer for at fuldende et køb, giver du samtykke til, at FADL’s Forlag registrerer dine oplysninger i forbindelse med gennemførelse af et køb.

Dine betalingsoplysninger registreres til databehandleren Bambora, som kontraktligt er forpligtet til at overholde persondataloven og er forpligtet over for FADL’s Forlag som databehandler.

• Oplysningspligt
De data, som du giver til FADL’s Forlag på fadlforlag.dk, anvendes udelukkende til at gennemføre køb af vores produkter. Data gemmes, indtil kunden ønsker data slettet, da købshistorik skal være tilgængelig for kunden, og vi bruger data til at se salgstal og statistik.

• Indsigtsret
Du har ret til at få oplyst, hvilke data du har registreret hos FADL’s Forlag og vores databehandlere. Vores databehandlere er Surftown, Dafolo og Bambora. FADL’s Forlag har databehandleraftale med alle eksterne partnere, som er forpligtet til at overholde persondataloven.

• Klage
Der kan klages til datatilsynet over behandlingen af oplysninger. Hvis der bare er noget, som du vil have uddybet, kan du kontakte os på redaktion@fadlsforlag.dk

Interne kunder (køb direkte gennem FADL’s Forlag)

Hvilke data bruger vi? 

Vi behandler følgende data over for vores interne kunder, der bestiller bøger uden om hjemmesiden (gennem vores mailsystem): Navn, adresse, telefonnummer, e-mail, evt. EAN-nr.

Hvad bruges data til?

Vi sender bøger, opkræver betaling, opretholder kundehistorik, salgsstatistik, kundeservice, kreditering, pakkesporing, opsøgende salg ved relevante bøger.

Hvor lang tid gemmes data?

1 år og så slettes deres bestillingsmail fra vores system og oplysninger findes kun hos bogholderen.

Hvor gemmes data?

Data gemmes på vores interne drev, som er beskyttet af IT-firmaet Microdata og data videresendes ikke.

 

Pressekontakter, undervisere og andre kontakter

Hvilke data bruger vi? 

Vi behandler følgende data på pressekontakter, samarbejdspartnere og andre i vores netværk. Vi har følgende data: Navn, e-mail, arbejdsadresse, evt. telefonnr.

Hvad bruges de data til?

Vi sender presseeksemplarer, informerer om nye bøger, udfører netværkspleje, sender elektronisk materiale fra bøgerne, konkurrenceaftaler. Vi sender bøger til undervisere, som er relevante inden for bogens fag og profession. Vi sender mails ud og spørger om adresser inden udsending af bøger.

Hvor lang tid gemmes data?

Data gemmes indtil pressekontakten ikke er relevant i forhold til forlagets udgivelsesstrategi eller ønsker at have deres data slettet eller ændret. Vi gemmer data indtil underviserne ikke længere har relevans for vores udgivelsesprofil, de har skiftet stilling eller ønsker deres data slettet hos os.

Hvor gemmes data?

Data gemmes på vores interne drev, som er beskyttet af IT-firmaet Microdata, og data videresendes ikke.

Eksterne databehandlere kontraktligt forpligtet til at overholde GDPR

E-pay (Bambora)

Surftown

Dafolo

Microdata

Woocommerce / WordPress