fbpx Skip to main content

Funktionelle lidelser (Lene H. S. Toscano)

Træthed, smerter, svimmelhed, hjertebanken, dårlig mave og svigtende hukommelse. Symptomerne ved funktionelle lidelser kommer fra mange forskellige steder i kroppen, og det er nemt at blive forvirret. For kan det virkelig passe, at man kan blive så syg, at man ikke kan passe sit arbejde, ikke kan være en ordentlig forælder for sine børn og slet ikke kan være fysisk aktiv, når alle blodprøver, skanninger, røntgenbilleder og fysiske undersøgelser viser, at alt er normalt? Myterne og misforståelserne om funktionelle lidelser er mange. Nogle patienter oplever at blive opgivet af sundhedsvæsnet, andre oplever at blive beskyldt for at lyve eller snyde. Men de senere års forskning har bidraget med ny viden både om årsager og behandlingsmuligheder, og der er grund til at være langt mere optimistisk, end mange tidligere har været.
Lene Toscano er overlæge, speciallæge i almen medicin og journalist og har siden 2010 arbejdet med funktionelle lidelser, både som behandlende læge, underviser og forfatter. Hun vil på en let forståelig måde give et indblik i dette vanskelige felt. Hun vil forsøge at rydde op i de mange myter og fortælle, hvad man kan gøre, og hvad man ikke bør gøre, når man har med funktionelle lidelser at gøre. Og selvom emnet er alvorligt, bliver der som regel også plads til latter og selvironi.
Foredrag kan tilpasses afhængigt af om formålet er folkeoplysning eller undervisning af fagpersoner.

Kontakt:
Lene H. S. Toscano
lenetoscano@gmail.com

Stream studiebøger med Lægereolen for kun 99 kr. om måneden som studerende! Og som FADL-medlem får du yderligere 25 % rabat.