fbpx Skip to main content

Thomas Thaulov Raab om hjernen og mennesket

Thomas er en erfaren foredragsholder, som gennem mere end et årti har rejst landet tyndt med sine foredrag om hjernen, mennesket og verden. Han drives af et umætteligt videbegær og en smittende fortællelyst, samt en grundlæggende filosofi om, at viden aldrig må blive kedelig. Hans foredrag er altid underholdende såvel som oplysende, og man er altid sikker på at blive klogere, selvom man griner højlydt undervejs. Nedenstående udvalg af foredrag tager udgangspunkt i emner, som er behandlet i nogle af de mange bøger, Thomas efterhånden har udgivet på FADLs forlag.
– På sporet af det menneskelige. Hvem er vi? Hvor kommer vi fra? Og hvordan finder vi ud af, hvor vi skal hen? Det videnskabelige verdensbillede bliver ofte fremstillet som en modsætning til vores opfattelse af os selv som frie handlende, tænkende og følende mennesker. Ikke mindst takket være udviklingen inden for hjerneforskningen, er naturvidenskaben i de senere år imidlertid begyndt at kunne tale med, når det gælder nogle af de mest grundlæggende menneskelige egenskaber. Foredraget tager afsæt i den samme ambition om at kombinere et moderne naturvidenskabeligt verdensbillede med en mere traditionel humanistisk menneskeforståelse, som også lå bag den anmelderroste HUMAN – På sporet af det menneskelige.
– Hjernen og vores forunderlige bevidsthed. Bevidtsheden er i de senere år atter kommet i fokus inden for hjerneforskningen. Men hvad kan vi egentlig sige om, hvordan hjerner former vores bevidsthedsoplevelse? Og hvad siger de seneste teorier om, hvad sammenhængen er mellem hjernen og vores bevidste oplevelse af verden? Foredraget præsenterer på underholdende og overraskende vis de seneste og mest toneangivende teorier og resultater fra hjerneforskningen, som med garanti vil forbavse dig over, hvor meget vi faktisk allerede ved om bevidsthedens væsen – og hvor meget, vi endnu har tilbage at lære.
– Hukommelsen – et foredrag du aldrig glemmer! Vi tænker oftest på hukommelsen, når den svigter. Men hukommelsen gør langt mere for os, end vi normalt er klar over. Kom med på en forunderlig og underholdende rejse ind i hukommelsens sære væsen og bliv klogere på, hvordan hjerneforskningen i de senere år har vendt op og ned på flere af vores mest indgroede forestillinger om hukommelsen.

Kontakt:
Foredragsportalen.dk
70 26 01 00
info@foredragsportalen.dk
(Eller via www.thomasraab.dk – mail: foredrag@raab.dk)

Stream studiebøger med Lægereolen for kun 99 kr. om måneden som studerende! Og som FADL-medlem får du yderligere 25 % rabat.