fbpx Skip to main content

“Det begynder med høj feber” er et kapitel i SKEPTISK – En hyldest til videnskaben og et opgør med pseudovidenskaben af psykolog og PhD Fellow Theiss Bendixen, der udkom ved FADL’s Forlag i foråret 2020.

Theiss Bendixen skriver bogen, at både før og nu har vaccinemodstandere talt imod bedrevidende, f.eks. ved at påstå farlige ingredienser i vaccinen, der aldrig har været der, eller bivirkninger, der ifølge vores allerbedste viden ikke eksisterer. Der var f.eks. frygt i 1800-tallet for, at kopper vaccinen forhandlede folk til køer, da den jo var baseret på kokopper virussen.

I bogen kan du læse eksempler på, hvordan misinformation spredes, og forvandler tryghed til frygt hos befolkningen og meget mere. Han fortæller om vigtigheden i at forstå, at nogle få mennesker ikke kan tåle at blive vaccineret, f.eks. helt små spædbørn eller folk med nedsat immunforsvar. Disse menneskers helbred afhænger fuldstændig af flokimmuniteten, af at alle deres naboer er vaccineret, så virusser ikke kan nå dem. Vacciner er derfor ikke bare et personligt valg, men en holdindsats på lands- og verdensplan.

Sider-fra-Til-godk.-Skeptisk_Content_JS

Stream studiebøger med Lægereolen for kun 99 kr. om måneden som studerende! Og som FADL-medlem får du yderligere 25 % rabat.