fbpx Skip to main content

“Histologi – tekst og atlas” er en kortfattet lærebog i histologi, hvor de vigtigste vævstyper og deres funktioner er beskrevet. Bogen beskriver både den almene og den specielle histologi med fokus på lys- og elektronmikroskopiske billeder samt mere skematiske oversigtsillustrationer.

 

Bogen er delt i to overordnede dele: DEL I: Almen histologi og DEL II: Speciel histologi. Den almene del præsenterer let forståeligt de fire grundlæggende vævstyper: bindevæv, muskelvæv, epitelvæv og nervevæv. I den specielle del gennemgås på let forståelig og pædagogisk vis, hvordan disse almene væv danner kroppens forskellige organvæv. Ud over disse to dele indeholder bogen indledende kapitler om histologiske metoder samt en enkelt beskrivelse af cellens opbygning og funktion.

 

Ydermere er der sidst i bogen placeret to væsentlige appendices. Appendix 1 beskriver de forskellige histologiske farvemetoder, som vises i bogen. Appendix 2 er lavet som et miniatlas, som præsenterer lidt over 150 supplerende histologiske fotos til bogens kapitler.

 

Køb bogen her

Leave a Reply

Stream studiebøger med Lægereolen for kun 99 kr. om måneden som studerende! Og som FADL-medlem får du yderligere 25 % rabat.