fbpx Skip to main content

Denne gang har vi fundet fire film frem, som har det til fælles, at de alle på en eller anden måde handler om rehabilitering eller livet med en kronisk sygdom. Nogle er dokumentarer mens andre er fiktive – og husk, at disse først og fremmest er til god underholdning – god fornøjelse!

Murderball

Murderball er en livsbekræftende dokumentar om sportsfolk, der ikke giver op. Alle mænd i filmen er af den ene eller anden grund endt i kørestol, fordi de er blevet invalideret for livet. Alle har alligevel besluttet sig for at kæmpe videre, og sammen spiller de Murderball, som også kaldes for kørestolsrugby.

Filmen er fra 2005, og den blev bl.a. Oscar-nomineret. Filmen følger atleterne fra de træner til de deltager i de paralympiske lege i 2004. Udover at skildre deres kamp for at vinde, viser filmen også forskellige aspekter af deres dagligdag i kørestol, og så er den action-pakket samtidig med at den også får mange følelser frem.

IMDb-score: 7,7 ud af 10

De urørlige

De urørlige er en fransk film fra 2011, og den bygger på en selvbiografisk roman, som er skrevet af Abdel Sellou der var hjælper for den franske aristokrat Philippe Pozzo di Borgo.

Filmen handler om Philippe, som er meget rig. Efter en ulykke med paragliding, bliver han lammet fra halsen og ned, og han bliver derfor 100% afhængig af andres hjælp. Han søger derfor efter en personlig assistent, som skal hjælpe ham med sin personlige hygiejne og med at spise osv.

Driis er en halvkriminel fyr fra Paris, som slet ikke er på udkig efter jobbet, men som ad tilfældigheder alligevel får det. De to mænd kommer fra vidt forskellige miljøer, og i resten af filmen bliver deres samspil skildret på en sød og humoristisk vis, og de får begge en hel masse livsglæde ud af den anden.

IMDb-score: 8,5 ud af 10

Smagen af rust og ben

Denne film handler om den unge alenefar Ali, som ikke har noget job, og derfor flytter med sin søn til Antibes i Sydfrankrig for finde sin søster. Her får han job som en dørmand på et diskotek, hvor en kvinde kommer i slagsmål. Han hjælper kvinden, som til dagligt arbejder og optræder med spækhuggere i et stort vandland.

Efter en tragisk ulykke på sit arbejde, vågner kvinden op på et hospital med amputerede ben. Samtidig begynder Ali at bokse, og de tog bruger mere og mere tid sammen.

IMDb-score: 7,5 ud af 10

Stronger

Stronger er et drama, som er baseret på en sand historie om Jeff Bauman, som fik sprængt sine ben af ved terrorbombningen under marathonløbet i Boston 2013. Samtidig med at Jeff er ved at lære at gå med sin nye protese, hjælper han politiet med at finde frem til de terrorister, der stod bag angrebet.

IMDb-score: 7 ud af 10

Leave a Reply

Få lige nu 5 notesblokke gratis, når du køber for over 1000 kr.