fbpx Skip to main content

FILMGUIDE: Kirurgi/kardiologi

By 11. februar 2019september 16th, 2022MEDICIN, SYGEPLEJE

Denne filguide indeholder fire film, som alle har det til fælles, at de på den ene eller den anden måde handler om kirurgi eller kardiologi. Nogle af filmene er dokumentarer mens andre er fiktive, og filmene er naturligvis ikke lavet som undervisning, men som underholdning og oplysning.

Something the lord made

Something the lord made er en biografisk dramafilm fra 2004, som handler om kardiologen Alfred Blalock (1899-1964) og Vivien Thomas (190-1985), som er en begavet mekaniker, der har de perfekte hænder til at udføre kirurgi, og som bliver Blalocks forskningsassistent. Forholdet mellem de to har sine spændinger, men det varer i årtier, og de ender med at udføre banebrydende forskning og kirurgi på babyer med ”blue baby syndrom”.

Filmen er fra 2005, og den blev bl.a. Oscar-nomineret. Filmen følger atleterne fra de træner til de deltager i de paralympiske lege i 2004. Udover at skildre deres kamp for at vinde, viser filmen også forskellige aspekter af deres dagligdag i kørestol, og så er den action-pakket samtidig med at den også får mange følelser frem.

IMDb-score: 8,2 ud af 10

The English Surgeon

Denne film er en dokumentar fra 2014, hvor man følger den britiske kirurg Henry Mash. Han behandler patienter med hjernesvulster, og han kæmper dagligt med bureaukratiet i Rusland, hvor han arbejder, for at få lov at udføre sin behandling.

IMDb-score: 8,1 ud af 10

Blood and Guts: A history of surgery

Dette er en dokumentarserie fra 2008, som gennemgår den brutale, blodige og farlige historie om kirurgi, der har ført til det gennembrud, vi har i dag. Det har absolut ikke været nemt at komme hertil, hvor vi er i dag, hvilket denne dokumentarserie fortæller alt om.

IMDb-score: 8,5 ud af 10

Leave a Reply

Stream studiebøger med Lægereolen for kun 99 kr. om måneden som studerende! Og som FADL-medlem får du yderligere 25 % rabat.