fbpx Skip to main content

FILMGUIDE: Psykiatri del II

By 11. marts 2019april 2nd, 2022MEDICIN, SYGEPLEJE

Her kommer anden omgang af  film, som på den ene eller anden måde handler om psykiatri. Det er en meget populær filmgenre, og du kan finde vores fem første bud på film der omhandler psykiatrien her.

Birdman

Birdman handler om den fallerede Hollywood-skuespiller Riggan Thomson at gøre comeback ved at instruere et teaterstykke på Broadway. Han er kendt for sin rolle som superhelten Birdman, og denne rolle har han svært ved at slippe ud af. Dette slås han både selv med, samtidig med at han også møder modstand fra kultureliten, som for længst har stemplet ham som værende Birdman for evigt, og sin egen krævende teenagedatter.

IMDb-score: 7,7 ud af 10

Silver Linings Playbook

Silver Linings Playbook handler om Pat, som lige har afsonet en behandlingsdom. Da han kommer ud, møder han en del udfordringer, bl.a. i sin far som er neurotisk, sin egen psykiske ustabilitet og i sin ekskones politihold mod ham.

IMDb-score: 7,7 ud af 10

Eternal Sunshine of the Spotless Mind

Filmens titel på dansk er “Evigt solskin i et pletfrit sind”, og den er tilbage fra 2004. Filmen handler om Joel, som har besluttet sig for at han vil have fjernet al erindring om sit stormfulde forhold til Clementine. Midt i processen ombestemmer Joel sig, og forsøger alligevel at bevare minder fra sin tid med ekskæresten. Både Joel og Clementine er to ensomme og forvirrede væsener, hvilket ikke gør denne proces lettere.

IMDb-score: 8,3 ud af 10

Girl, interrupted

Dette psykologiske drama er fra 1999, og filmen er bygget på en biografi fra 60’erne, som kort sagt handler om at turde vælge det svære liv frem for den nemme død. Hovedpersonen er en ung pige, som forsøger at begå selvmord, og derefter ender på en psykiatrisk afdeling på et privathospital. Her møder hun Lisa, og de finder sammen ud af, at selverkendelse og selvhjælp er vejen frem.

IMDb-score: 7,4 ud af 10

American Psycho

Filmen finder sted i slutningen af 1980’erne, hvor man følger den unge og smukke børsmægler, Patrick Bateman, der er elsket af sine venner og kolleger, men som om natten skifter karakter. Mord og tortur begår han i flæng, og efterhånden som filmen skrider frem, bliver man i tivl om, hvor meget der foregår i Patricks eget hoved, og hvor meget, der er virkelighed.

IMDb-score: 7,6 ud af 10

Leave a Reply

Stream studiebøger med Lægereolen for kun 99 kr. om måneden som studerende! Og som FADL-medlem får du yderligere 25 % rabat.